A A A
Objavljeno: 
Friday, Septembar 21, 2018 - 13:58

Inženjeri iz Slovenije posjetili “Pivu”

Grupa  od dvadeset  inženjera, zaposlenih u Elekroinstitutu "Milan Vidmar" u Ljubljani, danas, 21. septembra, posjetila je naš impresivni elektroenergetski objekat, hidroelektranu “Piva”.

Posjetioce su dočekali inženjeri  Dragan Mitrović, Milan Anđelić i Željko Jovovic, koji su kolege iz Slovenije upoznali sa osnovnim  karakteristikama i principima funkcionisanja hidroelektrane.

Predstavnik i vođa grupe, Simon Podkoritnik, oduševljen je  posjetom i objektom.

“Utisci su fenomenalni. Ovo što ovdje vidimo je nešto potpuno novo za nas, slobodno mogu reći pravo čudo i mislim da svaki čovjek, koji je u prilici i koji  dođe u Crnu Goru, treba da posjeti ovo nevjerovatno mjesto” , rekao je Simon.

Inženjeri su angažovani u raznim  djelovima Elektroinstituta, dijelu za elektrane i visoki napon, za zaštitu životne sredine, studijskom dijelu…

Matjaž Peternel kaže da je elektrana toliko impresivna, da čovjek ostaje bez daha.

 “Uvijek mi je posebno interesantno da posjetim objekat koji nemam priliku često da vidim, a “Piva” je upravo to. Njene karakteristike, postrojenje ukopano u planinu je toliko upečatljivo  da ostaje u pamćenju. Ono što me posebno oduševljava je visina brane i  to je jedan od razloga zašto smo se odlučili za ovu posjetu” ,  naglasio je Matjež Peternel.

Kompanija u kojoj su  zaposleni povezana je sa radom  elektrana širom Slovenije, sprovode  razne studije, učestvuju u remontima, vrše nadzore prilikom gradnje novih ili rekonstrukcije postojećih elektrana i slično…