A A A
Objavljeno: 
Ponedeljak, Septembar 12, 2011 - 12:00

Sindikalci iz Rusije i Srbije posjetili HE "Perućica"

Delegacija sindikalnih predstavnika dijela ruske Elektroprivrede i Elektroprivrede Srbije posjetila je, sredinom septembra, HE „Perućica“. Posjetu Crnoj Gori i obilazak postrojenja  naše najstarije velike elektrane  za ruske elektroprivrednike organizovao je Sindikat EPS-a u saradnji sa kolegama iz EPCG.

Susret sindikalnih predstavnika crnogorske, dijela ruske i srpske elektroenergetske kompanije protekao je u znaku neformalnih razgovora u okviru kojih su  razmijenjena iskustva i dragocjene informacije, a sindikalni  predstavnici naše kompanije goste su upoznali i sa osnovnim principima, organizacijom, načinom funkcionisanja, kao i projekcijama i planovima većinskog reprezentativnog sindikata EPCG.

Predsjednik SOZ-a Zoran Ostojić izrazio je zadovoljstvo zbog ukazane prilike da ugosti i razgovara sa sindikalnim predstavnicima dviju,  i u širim razmjerama, značajnih elektroenergetskih kompanija. Ostojić je, pri tom, istakao da ovakve posjete jačaju medjusobne veze i imaju ogroman značaj za uspostavljanje i unapredjivanje medjunarodne sindikalne saradnje.

Tokom boravka na Glavi Zete, uvažene goste u društvu predsjednika Sindikalne organizacije zaposlenih EPCG Zorana Ostojića,  primio je i tehnički direktor HE „Perućica“ Zoran Perović koji ih je upoznao sa osnovnim karakteristima i funkcionisanjem elektrane i ukazao na njen neprocjenjiv značaj za elektroenergetski sistem naše zemlje.