A A A
Objavljeno: 
Thursday, Novembar 24, 2016 - 09:28

Srednjoškolci iz Nikšića posjetili EPCG

Prva srednja stručna škola iz Nikšića, učenici trećeg i četvrtog razreda, u pratnji mentorke, pedagoga mr Marije Golubović, posjetili su, u srijedu, 23. novembra, Elektroprivredu Crne Gore.

Posjeta je organizovana u okviru inicijative Kancelarije UNICEF- a u Crnoj Gori, pod nazivom Prilike, koja podstiče implementaciju politika usmjerenih na unapređenje zapošljivosti mladih. Tom prilikom učenici su, u prostorijama Upravne zgrade sa posebnim interesovanjem razgledali reljef našeg elektroenergetskog sistema i odslušali stručno i podrobno izlaganje na tu temu, mr Olge Radulović, koordinatora izvršnog rukovodioca FC Proizvodnja.

Sumirajući utiske, mr Golubović je istakla da je veoma zadovoljna posjetom jer su učenicima, na dostupan i njima blizak način, prezentovani osnovni podaci o karakteristikama i funkcionisanju našeg energetskog sistema. Naglasila je, potom, da je prijatno iznenađena srdačnim prijemom na koji su naišli u EPCG.

Slično je mislio i Nemanja Radulović, učenik trećeg razreda, koji je rekao da mu je veoma drago što je bio u posjeti EPCG jer je saznao dosta o osnovama sistema i čuo niz podataka koje nije znao o našoj kompaniji. Učenicima je, potom, Marko Burić, urednik internog veb portala, održao kratku prezentaciju o internoj i eksternoj komunikaciji u EPCG. Učenicima je bila interesantna priča o Intranetu, internom web portalu, a takođe su pozitivno ocijenili to što EPCG ima savremeni web portal, kao i zvaničnu fejsbuk stranicu.